• Vandaag besteld, morgen in huis!
  • Zolang de voorraad strekt!
  • OP <=> OP

Club 58

Om het cultuurhistorische element van het project ‘Het Tapijt van Bayeux - maar dan anders te ondersteunen, wordt een club met 58 leden opgericht. Ieder lid van deze Club 58 koopt één ingelijst schilderij à 450 euro. Elk schilderij is dus onderdeel van het totale kunstwerk.

Alle leden verplichten zich om bij tentoonstellingen (nationaal of internationaal) hun schilderij voor een bepaalde periode in bruikleen te geven. Ze maken het op die manier mogelijk dat een breed publiek kennis kan maken met het unieke kunstwerk. De leden zijn gezamenlijk tot 2066 de rentmeester van het kunstwerk ‘Het Tapijt van Bayeux - maar dan anders’. In dat jaar gaat Club 58 over tot donatie van het hele project aan Frankrijk.

Het rentmeesterschap is dus een opmaat naar het aanbieden van deze schilderijen namens het Nederlandse volk aan de Franse bevolking. De leden bieden met hun donatie Frankrijk de gelegenheid om de 58 doeken op 14 oktober 2066 tentoon te stellen in het museum van Bayeux. Precies 1.000 jaar nadat de Slag bij Hastings is gestreden.

 

Contact:

 

ROGEKO

Roel Kok
Vijverlaan 51
7553CD Hengelo

06 - 53 97 33 32